BRAMBOROVÝ SALÁT SE ŠLEHANOU FETOU
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (varný typ A)
- ředkvičky 1 svazek
- hrášek 150 gramů (mražený)
- hrášek cukrový 1 hrst
- klíčky (na ozdobu)
- výhonky (na ozdobu)
- sůl
Šlehaná feta:
- feta 200 gramů
- sýr krémový 60 gramů
- olej olivový 60 mililitrů
- česnek 1 stroužek
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- citronová kůra (z 1/2 citronu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory neloupejte, jen je vydrbejte kartáčkem a uvařte v osolené vodě. Pak je sceďte, nechte zchladnout a nakrájejte na čtvrtky nebo jiné přiměřené kousky. Hrášek povařte 5 minut ve vroucí osolené vodě, sceďte a přidejte k bramborám. Ředkvičky rozpulte, cukrový hrášek nechte vcelku, jen odkrojte konce. Ředkvičky, hrášek i výhonky přidejte k bramborám a zlehka promíchejte.
2. Do nádoby vhodné na mixování rozdrobte fetu, přidejte krémový sýr, olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, kůru a rozmixujte dohladka. Ochutnejte, dolaďte citronem, podle chuti opepřete a případně i osolte (feta ale sama bývá slaná dost). Přidejte ji k salátu, míchejte zlehka, ale důkladně, aby se všechny suroviny obalily, a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Studených či vlahých bramborových salátů je spousta a moc se od sebe neliší. Ten náš ale jiný je – nejen díky křupavé ředkvičce a hrášku, ale hlavně díky fantastické šlehané fetě. Tenhle recept si uložte, jiný už potřebovat nebudete.
Načítám komentáře...