BRAMBORY HASSELBACK V SÝROVO-BYLINKOVÉ OMÁČCE

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na tenké plátky. Nedokrajujte je úplně, musí držet tvar. Mezi plátky sem tam vložte lístek šalvěje. Zbylé bylinky a česnek nasekejte nadrobno a vsypte je do misky. Přilijte smetanu, mléko, vmíchejte nastrouhaný parmazán a asi 75g nastrouhaného sýra Gruyère.

2. Pekáček vymažte máslem a naskládejte do něj brambory. Zalijte je směsí, brambory by v ní měly být ponořené asi do poloviny, maximálně do tří čtvrtin. Posypte zbylým sýrem. Zakryjte pekáč alobalem a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut. Pak alobal odstraňte a pečte dalších 15–20 minut, aby byly brambory měkké a na povrchu zlatavé. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Efektní variace sází na dobrý sýr a čerstvé bylinky. Šalvěj dodá bramborám fantastickou chuť, bohužel se ale příliš nevypeče, před jídlem je proto lepší ji vyndat.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...