Grilované brambory s omáčkou Tzatziki

Seznam surovin

Tzatziki:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory dobře omyjte. Zalijte je vodou a předvařte asi 15 minut. Vodu slijte a brambory dlaní rozmáčkněte. Jednotlivé hlízy naskládejte na čtverce z alobalu. Zakapejte je olejem, posypte kmínem, osolte a opepřete. Poté brambory dobře do alobalu zabalte.

2. TZATZIKI: Okurku oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Přesuňte ji do cedníku a vymačkejte z ní všechnu vodu. V míse promíchejte okurku s jogurtem, prolisovaným česnekem, nasekaným koprem a citronovou šťávou. Do tzatziki vmíchejte ještě několik lžic olivového oleje a podle chuti opepřete a osolte.

3. Brambory grilujte asi 20 minut, během grilování je několikrát otočte. Poté balíčky sundejte z grilu a rozbalte. Brambory posypejte ještě špetkou hrubé mořské soli a ihned podávejte s omáčkou Tzatziki.

Poznámka k receptu

Stejně můžete připravit i sladké brambory – batáty. S nimi budete mít ještě méně práce, nemusíte je totiž předvařovat. Jen je omyté zabalte do alobalu a počkejte, až na grilu změknou jako máslo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...