Grilované brambory s omáčkou Tzatziki
Seznam surovin
- brambory 6 kusů (větší)
- olej olivový 6 lžic
- kmín (drcený)
- pepř (hrubě mletý)
- sůl mořská
Tzatziki:
- okurky 1 kus
- jogurt 1 kelímek (řecký)
- česnek 2 stroužky
- kopr 2 snítky
- šťáva citronová 1 lžíce
- olej olivový
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory dobře omyjte. Zalijte je vodou a předvařte asi 15 minut. Vodu slijte a brambory dlaní rozmáčkněte. Jednotlivé hlízy naskládejte na čtverce z alobalu. Zakapejte je olejem, posypte kmínem, osolte a opepřete. Poté brambory dobře do alobalu zabalte.
2. TZATZIKI: Okurku oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Přesuňte ji do cedníku a vymačkejte z ní všechnu vodu. V míse promíchejte okurku s jogurtem, prolisovaným česnekem, nasekaným koprem a citronovou šťávou. Do tzatziki vmíchejte ještě několik lžic olivového oleje a podle chuti opepřete a osolte.
3. Brambory grilujte asi 20 minut, během grilování je několikrát otočte. Poté balíčky sundejte z grilu a rozbalte. Brambory posypejte ještě špetkou hrubé mořské soli a ihned podávejte s omáčkou Tzatziki.
Poznámka k receptu
Stejně můžete připravit i sladké brambory – batáty. S nimi budete mít ještě méně práce, nemusíte je totiž předvařovat. Jen je omyté zabalte do alobalu a počkejte, až na grilu změknou jako máslo.
Načítám komentáře...