KOVBOJSKÉ HRANOLKY
Seznam surovin
- brambory 6 kusů (velké)
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- oregano 1 lžíce (sušené)
- sušený česnek 1/2 lžíce
- kurkuma 1/2 lžičky (mletá)
- sůl 1 lžička (+ na osolení vody)
- olej řepkový (na opečení)
Postup přípravy
Brambory vydrhněte kartáčkem a nakrájejte na velké hranolky. V osolené vodě je uvařte téměř doměkka, pak je slijte a osušte. Ve velké pánvi rozpalte olej – mělo by ho být dost, aby se hranolky dobře opékaly, neměly by v něm ovšem plavat. Opečte je ze všech stran, a když začnou zlátnout, přimíchejte podle chuti koření – někomu stačí jen lehce poprášit, někdo přidá třeba celou lžíci. Lehce zamíchejte, aby se koření dostalo k bramborám ze všech stran, a podávejte.
Poznámka k receptu
Naše koření využijete i na brambory pečené v troubě nebo na dochucení zeleniny, takže se vyplatí mít ho v zásobě. Pokud s přípravou přílohy spěcháte, nakrájejte brambory na tenké plátky, vyhnete se předvařování.
Načítám komentáře...