Krokety - základní těsto
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (oloupané)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- vejce 2 kusy
- sůl
Postup přípravy
Brambory omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Horké brambory rozmačkáme a promícháme s moukou, solí a rozšlehanými vejci.
Ze hmoty vytvarujeme pomoučenýma rukama požadované tvary, které obalujeme v libovolných surovinách (inspirujte se naší nabídkou).
Krokety smažíme vždy pozvolna ve větším množství rozehřátého oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) dozlatova.
Poznámka k receptu
Základní těsto můžeme před smažením obalit v nastrouhaných ořeších, kukuřičné strouhance, polohrubé mouce, petrželkové strouhance, vaječném bílku nebo v nastrouhaných piškotech.
Načítám komentáře...