Křupavé bramboráčky
Seznam surovin
- brambory 8 kusů
- ovesné vločky 1 hrnek (mleté)
- mrkev 1 kus
- česnek 4 stroužky
- majoránka 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na osmažení)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, mrkev očistíme, stroužky česneku oloupeme a vše nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Směs ochutíme solí, majoránkou a pepřem a zahustíme ovesnými vločkami. Těsto musíme zpracovávat velmi rychle, aby nezačalo černat.
>Připravené těsto lijeme po částech do pánve s rozpáleným olejem a bramboráčky smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení pokládáme bramboráčky na papírovou utěrku, abychom z nich odsáli přebytečný tuk.
Ještě teplé bramboráčky zabalíme do alobalu, podle chuti k nim zvlášť do krabičky přibalíme na kousky nakrájenou zeleninu (např. mrkev nebo kedlubnu) a můžeme vyrazit na výlet.
Poznámka k receptu
Mrkev je v těstě velmi důležitá. Bramboráčky pak totiž nenasáknou tolik olejem. Těsto můžete ještě vylepšit přidáním šunky od kosti nakrájené na jemné kousky.
Načítám komentáře...