Lokše podle gurmánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Den předem uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Osolte a přisypte mouku. Z těsta vyválejte váleček a nakrájejte ho na malé kousky, ze kterých na pomoučeném vále válejte tenké placky. Moukou je však podsypávejte jen tolik, aby se nelepily, přidáte-li jí moc, budou lokše tvrdé.

2. Placky nasucho opečte z obou stran v rozpálené pánvi, až budou mít černé puchýřky. Ihned po upečení je z obou stran potřete horkým sádlem, naskládejte na sebe a přiklopte porcelánovou mísou, aby zvláčněly a udržely se teplé.

Poznámka k receptu

Recept na lokše jsme si vypůjčili od autorky kuchařek a naší spolupracovnice Šárky Škachové - je totiž nejjednodušší a nejlepší. K huse je máme nejradši. Kdyby vám snad náhodou nějaké zbyly, namažte si je povidly a podávejte k snídani.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...