Nejlepší bramborová kaše
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (varný typ C)
- celer 200 gramů
- smetana na vaření 150 mililitrů
- máslo 50 gramů
- hořčice plnotučná 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory nakrájejte na stejně velké kousky a propláchněte. Celer nakrájejte na menší kusy. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte do ní brambory a celer a vařte asi 15 minut. poté vodu slijte.
2. Vařené brambory i celer propasírujte do hrnce. Smetanu zahřejte v kastrůlku téměř k bodu varu a pak ji postupně vlévejte do brambor a promíchávejte, až bude mít kaše hustou a hladkou konzistenci. Poté přidejte na malé kostičky nakrájené máslo a míchejte, dokud se v kaši nerozpustí. Nakonec dochuťte solí a hořčicí. kaši podávejte horkou.
Poznámka k receptu
Oblíbenou přílohu můžete díky celeru a hořčici dovést k absolutní dokonalosti. každý bude jen marně přemýšlet, čím to, že vaříte nejlepší kaši široko daleko...
Načítám komentáře...