Opečené škubánky
Seznam surovin
- brambory 500 gramů
- mouka pšeničná hrubá 125 gramů
- sůl
- sádlo (na smažení)
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Jakmile jsou hotové, slijte vodu tak, aby vám na dně trochu zůstalo.
2. Do hrnce přidejte mouku, brambory nahrubo rozšťouchejte a nechte na mírném ohni asi 20 minut tzv. propařit.
3. Směs osolte a znovu rozšťouchejte, tentokrát dohladka. Pak důkladně propracujte vařečkou, dokud nezískáte hladkou, pevnou hmotu. Rukama tvarujte válečky, pokud se škubánky lepí, lehce je obalte v hrubé mouce. Smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova.
Poznámka k receptu
Možná vám je dělala babička, možná je vůbec neznáte. Opečené škubánky jsou ke zvěřině ideální příloha.
Načítám komentáře...