Pečené brambory a batáty
Seznam surovin
- brambory 1,5 kilogramu
- batáty - sladké brambory 1 kilogram
- sádlo 8 lžic (husí nebo vepřové)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory a batáty oškrábejte a nakrájejte na čtvrtky. Brambory povařte 5–6 minut, batátům stačí 3 minuty. Sceďte je a nechte osušit.
2. Troubu předehřejte na 200 °C, do pekáče dejte sádlo a nechte je v troubě rozpálit. Do horkého pekáče nasypte brambory a batáty, osolte je a opepřete. Péct se budou 60 minut, během pečení každý kousek alespoň dvakrát otočte, aby byl opečený ze všech stran. Brambory a batáty budou mít křupavou kůrku a uvnitř budou krásně měkké.
Poznámka k receptu
K Paulovým pečeným bramborám jsme přihodili i batáty a vznikla kombinace, která s vepřovým skvěle ladí.
Načítám komentáře...