Pečené brambory I
Seznam surovin
- brambory 8 kusů (střední)
- olej olivový (na zakápnutí)
- smetana zakysaná 200 mililitrů
- pažitka 1 svazek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory neloupejte, jen je vydrhně- te kartáčkem. Odtrhněte kus alobalu – můžete péct všechny brambory v jednom balíčku, efektnější ale je, když zabalíte každou zvlášť. Brambory posaďte na alobal, zakápněte olejem, osolte, opepřete a zabalte.
2. Uhlíky v grilu navršte ke dvěma protilehlým stranám (teplota v grilu by měla být kolem 170°C), balíček posaďte na mřížku doprostřed a pečte asi 1 a ¼ hodiny, dokud nebudou brambory zcela měkké. Pak je vybalte, rozkrojte, osolte a do každé kápněte trochu zakysané smetany. Posypte pažitkou a ihned podávejte
Poznámka k receptu
Jednoduché jídlo, kterému ale nikdo neodolá. Pokud byste mu přece jen chtěli dodat zajímavější chuť, nechte brambory volně na mřížce a k uhlíkům vhoďte pár hrstí namočených odštěpků ovocného dřeva – dodají bramborám jedinečnou uzenou chuť
Načítám komentáře...