Pečené brambory s bylinkovou omáčkou
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, varný typ A)
- smetana zakysaná 1 kelímek
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
Postup přípravy
Neoloupané brambory důkladně omyjeme, osušíme, propícháme na několika místech vidličkou a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 – 60 minut (podle velikosti).
Mezitím smícháme zakysanou smetanu se špetkou soli a pepře.
Upečené brambory každou nahoře křížem nařízneme, opatrně rozevřeme alobal a stlačením spodní části brambory v dlaních ji opatrně rozevřeme. Vzniklý otvor naplníme ochucenou smetanou a posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Načítám komentáře...