Pečené brambory v popelu
Postup přípravy
1. krok: Brambory naházejte do žhavého popela, dobře je do něj zahrňte a asi 40 minut pečte. Nebuďte netrpěliví, žár vyhasínajících uhlíků je důkladně propeče a vytvoří na nich křupavou
kůrčičku vonící po ohni.
2. krok: Do změklého másla vmíchejte prolisovaný česnek smíchaný se solí.
3. krok: Jarní cibulku pokrájejte na kolečka a vmíchejte ji do tvarohu nebo přírodního sýra prošlehaného s trochou cukru a osoleného.
4. krok: Upečené brambory opatrně vyhrábněte z popela, lehce je očistěte, položte na dřevěné prkénko a pěstí zploštěte nebo rozlomte (s tím vám asi pomůže maminka nebo táta), nechte je
malinko zchladnout a pak na ně dejte lžičku ochuceného másla. A až se do nich vsákne, namáčejte je do ochuceného tvarohu. Mňam!
Poznámka k receptu
Tip: Dlouhý čas při čekání, až ohýnek dohoří, můžete využít třeba opékáním jablíček napíchnutých na klacíku. Ti mlsnější si zase třeba opečou bonbony marshmallows.
Načítám komentáře...