Pommes Duchesse
Seznam surovin
- brambory 750 gramů (varný typ C)
- máslo 100 gramů
- vejce 1 kus
- žloutek 2 kusy
- muškátový oříšek
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme, překrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě doměkka.
Pak je scedíme, necháme vychladnout a prolisujeme (nejlépe lisem na brambory). Do prolisovaných brambor postupně vmícháme celé vejce, žloutky, změklé máslo a na závěr je ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, opepříme a osolíme.
Bramborovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé pusinky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Pusinky podáváme jako přílohu k masu, výborné jsou i samotné, pokud do bramborové hmoty vmícháme například jemně nakrájenou šunku, krevetky, podušené houby, spařenou brokolici nebo špenát a pusinky doplníme zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...