Sladké brambory opečené na másle
Postup přípravy
1. Sladké brambory oloupejte a nakrájejte na kostky velké asi 2 x 2 cm. Nasypte je do misky s vodou okyselenou citronem, aby nezhnědly.
2. Na větší pánvi zahřejte máslo, a když začne pěnit a vonět, přisypte do něj scezené a osušené brambory. Osolte je, opepřete, zamíchejte a lehce osmažte po všech stranách. Přikryjte pokličkou a (je-li to možné) bez podlití duste pomalu na mírném plameni asi 15 minut doměkka.
3. Pokud to bude nutné, tak brambory trochu podlijte horkou vodou. Jednotlivé porce sladkých brambor ozdobte jemně nasekaným kerblíkem.
Poznámka k receptu
Podávejte s pečeným rybím filetem obaleným v zelené bylinkové krustě nebo s plátkem vepřové pečeně na jablkách, případně se srnčím gulášem.
Načítám komentáře...