Zapečené brambory s Chorizem
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- máslo 3 lžíce
- sýr polotvrdý 100 gramů (Gouda)
- klobása chorizo 100 gramů (nebo salám)
- mléko 300 mililitrů
- smetana na vaření 200 mililitrů
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu rozpalte na 180 °C. Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky. Rozložte je ve vrstvách do 4 zapékacích misek vymazaných polovinou másla nebo do jedné větší misky.
2. Jednotlivé vrstvy prosypávejte sýrem nastrouhaným nahrubo. V poslední vrstvě střídejte plátky brambor s plátky salámu.
3. Zalijte osoleným mlékem. Solte opatrně, protože salám a sýr jsou již dost slané. Přikryjte pokličkou nebo alobalem a dejte do rozpálené trouby dusit na 15 minut.
4. Sundejte pokličku, zalijte smetanou a posypte zbylým sýrem. Kousky zbylého másla rozložte po povrchu a zapékejte ještě 10 minut dozlatova.
5. Vyndejte z trouby a posypte čerstvě drceným pepřem a nasekanou petrželkou. Podávejte přímo v zapékacích miskách.
Načítám komentáře...