Broskvové čatní

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Broskve nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostičky, oloupané cibule a stroužky česneku nasekáme nadrobno, citron oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Ovoce i zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nastrouhaný zázvor, zalijeme jablečným octem a přivedeme k bodu varu. Od této chvíle dusíme směs 30 minut pod pokličkou.

Ke směsi přisypeme cukr a na mírném ohni ji necháme 35 minut jen probublávat, dokud nezhoustne.

Na závěr přidáme mleté koření (1 lžičku směsi z kmínu, kardamonu, skořice a hřebíčku), čatní promícháme, naplníme do čisté suché a nahřáté sklenice s patentním uzávěrem a dobře ji uzavřeme. Po vychladnutí uložíme čatní do chladu a temna a necháme asi měsíc odležet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...