Červená řepa s bešamelovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řepy dejte do vroucí osolené a citronem okyselené vody. Bude stačit asi 25 minut varu. Slijte je, zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Nakrájejte na osminky a nechte v teple.

2. Mezitím ve středním rendlíku nechte zpěnit 50 g másla, přisypte do něj mouku, rozmíchejte a na mírném ohni smažte 2–3 minuty do světle žluta. Za stálého míchá- ní přilévejte horké mléko, přiveďte k varu a pomalu vařte 15 minut. Přidejte nastrouhaný křen a nasekané kapary. Prohřejte a nakonec přimíchejte 30 g másla nakrájeného na malé kousky.

3. Nakrájenou řepu zalijte teplou bešamelovou omáčkou s křenem a kapary. Opepřete a ozdobte řeřichovými výhonky

Poznámka k receptu

Podávejte s roštěnkou pečenou na cibuli nebo s mořskou štikou pečenou v balíčku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...