Červená řepa s bešamelovou omáčkou
Seznam surovin
- řepa červená 600 gramů
- citron 1 kus
- máslo 80 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- mléko 500 mililitrů
- křen 1 lžička (nebo dle chuti)
- kapary 1 lžíce
- pepř barevný
- sůl
- řeřicha 2 hrsti
Postup přípravy
1. Řepy dejte do vroucí osolené a citronem okyselené vody. Bude stačit asi 25 minut varu. Slijte je, zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Nakrájejte na osminky a nechte v teple.
2. Mezitím ve středním rendlíku nechte zpěnit 50 g másla, přisypte do něj mouku, rozmíchejte a na mírném ohni smažte 2–3 minuty do světle žluta. Za stálého míchá- ní přilévejte horké mléko, přiveďte k varu a pomalu vařte 15 minut. Přidejte nastrouhaný křen a nasekané kapary. Prohřejte a nakonec přimíchejte 30 g másla nakrájeného na malé kousky.
3. Nakrájenou řepu zalijte teplou bešamelovou omáčkou s křenem a kapary. Opepřete a ozdobte řeřichovými výhonky
Poznámka k receptu
Podávejte s roštěnkou pečenou na cibuli nebo s mořskou štikou pečenou v balíčku.
Načítám komentáře...