Chlebíček se zázvorem

Seznam surovin

Chlebíček:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jablko oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte společně s mrkví a čerstvým zázvorem. Kandovaný zázvor nahrubo nasekejte ostrým nožem.

2. V míse spolu promíchejte obě mouky, kakao, cukr, skořici a kypřicí prášek. K suchým surovinám pak přimíchejte olej s vlažnou smetanou, vejce a nastrouhaný čerstvý zázvor, jablko, mrkev a med.

3. Nakonec vmíchejte kandovaný zázvor a těsto nalijte do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných chlebíčkových forem o rozměru 21 x 11cm. Pečte v troubě předehřáté na 160°C asi hodinu, až těsto zpevní (když do jeho středu vpíchnete špejli, ulpí na ní pouze vlhké drobečky).

4. Podávejte pokrájený na plátky, přelitý džemem, prohřátým s trochou vody nebo rumu, a ozdobený pevnou šlehačkou.

Odkaz na recept Kandovaný zázvor najdete: zde

Poznámka k receptu

Voňavému perníkovému těstu s jablkem a mrkví dodá pikantní nádech přídavek čerstvého a kandovaného zázvoru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...