Chlebíček se zázvorem
Seznam surovin
Chlebíček:
- jablka 1 kus
- mrkev 1 kus
- zázvor (asi 5cm )
- zázvor kandovaný 100 gramů
- mouka 400 gramů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- kakao 2 lžíce
- cukr třtinový 300 gramů
- skořice 2 lžičky
- kypřící prášek do perníku 1 balíček
- olej 120 mililitrů
- smetana 120 mililitrů (12%)
- vejce 2 kusy
- med 3 lžíce
K podávání:
- džem rybízový
- smetana na šlehání (ušlehaná)
Postup přípravy
1. Jablko oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte společně s mrkví a čerstvým zázvorem. Kandovaný zázvor nahrubo nasekejte ostrým nožem.
2. V míse spolu promíchejte obě mouky, kakao, cukr, skořici a kypřicí prášek. K suchým surovinám pak přimíchejte olej s vlažnou smetanou, vejce a nastrouhaný čerstvý zázvor, jablko, mrkev a med.
3. Nakonec vmíchejte kandovaný zázvor a těsto nalijte do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných chlebíčkových forem o rozměru 21 x 11cm. Pečte v troubě předehřáté na 160°C asi hodinu, až těsto zpevní (když do jeho středu vpíchnete špejli, ulpí na ní pouze vlhké drobečky).
4. Podávejte pokrájený na plátky, přelitý džemem, prohřátým s trochou vody nebo rumu, a ozdobený pevnou šlehačkou.
Odkaz na recept Kandovaný zázvor najdete: zde
Poznámka k receptu
Voňavému perníkovému těstu s jablkem a mrkví dodá pikantní nádech přídavek čerstvého a kandovaného zázvoru.
Načítám komentáře...