Citronová bageta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupejte a vidličkou najemno rozmačkejte. Z dalších přísad a 225 ml vlažné vody zpracujte těsto a nakonec do něj vpracujte rozmačkané brambory. Ručně hněťte asi 15 minut.

2. Utvořte bochánek a poprašte moukou. Vložte ho do mísy a zakrytý dejte na teplé místo na asi 60 až 80 minut kynout.

3. Těsto vyjměte, propracujte a rozdělte na dva bochánky, které vyválejte na delší válečky. Přesuňte je na plech a poprašte trochou hladké mouky.

4. Povrch baget několikrát šikmo nařízněte, přikryjte je utěrkou a nechte na teplém místě ještě 50 až 60 minut kynout. Troubu předehřejte na 230 °C. Bagety asi 5 minut zapékejte, pak snižte teplotu trouby na 180 °C a pečte je ještě asi 35 minut.

Poznámka k receptu

Má nádhernou vůni a poslouží jako báječný nosič pro předchozí krém, ale skvělá bude i s běžným máslem či plněná.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...