CORNBREAD SE SLANINOU A JALAPEÑOS
Seznam surovin
- kukuřičná krupice 150 gramů
- podmáslí 180 gramů
- vejce 3 kusy (velká)
- slanina anglická 120 gramů
- sýr Čedar 100 gramů
- cibulka jarní 1 svazek
- papričky jalapenos 5 kusů
- máslo 50 gramů (rozpuštěné)
- cukr třtinový 2 lžíce
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plátky slaniny nakrájejte na tenké nudličky, nasypte na pánev a na středním plameni nechte opékat. Jarní cibulky nakrájejte na tenká kolečka, a jakmile začne slanina zlátnout, přisypte je do pánve. Promíchejte a 5 minut společně restujte.
2. Ve velké míse smíchejte krupici, cukr, sůl, nahrubo nastrouhaný čedar a promíchejte. V menší misce rozmíchejte vejce v podmáslí. V rendlíku rozehřejte máslo. Jakmile je slanina s cibulkou opečená dozlatova, přidejte vaječnou směs i máslo do velké mísy k suchým ingrediencím, promíchejte a nakonec vmíchejte i slaninu s cibulkou.
3. Prázdnou pánev vraťte na oheň a nechte ji nahřát. Nalijte na ni těsto, ozdobte ho na kolečka nakrájenými jalapeños a dejte do vyhřáté trouby. Pečte 20 minut nebo dokud není těsto suché. Po upečení nechte 5 minut chladnout v pánvi, pak chléb z pánve vyklopte, nakrájejte a podávejte.
Poznámka k receptu
Cornbread je skvělý teplý, vlažný i studený. Můžete si ho dát jen tak, nejlepší je ale podávat ho jako přílohu k dušenému masu a vytřít s ním všechnu omáčku.
PÁNEV O PRŮMĚRU 23 CM
Načítám komentáře...