Cukety s česnekovým přelivem
Seznam surovin
- cuketa 4 kusy (mladé)
- citron 1 kus
- máta 1/2 svazku
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- feferony 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Cukety nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm, vložte je do mísy, osolte, zakapejte citronem a promíchejte s jemně nasekanou mátou, petrželkou a dužinou feferonky (bez semínek) nakrájenou na kostičky.
2. Oloupaný česnek nakrájejte na nudličky. Na pánvičce zahřejte olej, přidejte do něj nakrájený česnek a pomalu ho na mírném plameni opečte do světle žluta.
3. Nakrájené cukety s nasekanými natěmi a feferonkou přelijte horkým olejem a lehce promíchejte.
Poznámka k receptu
Podávejte s pečeným filetem z kapra či ze štiky nebo s vepřovou panenkou na rozmarýnu, případně s těstovinami a parmazánem.
Načítám komentáře...