DIVOKÁ BROKOLICE SE SAKUROVOU RÝŽÍ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži osolte, uvařte a vmíchejte do ní sakurové květy. V pánvi rozpalte máslo, zprudka na něm orestujte brokolici a krátce ji poduste. Osolte, dochuťte muškátovým oříškem a vmíchejte k rýži.

Se sakurovými květy je trochu práce, stojí ale za to. Nasbírejte 100 g poupat těsně před rozkvětem, vložte je do mísy, přisypte 3 lžíce soli a 1 lžíci jablečného nebo vinného bílého octa a lehce promíchejte. Pak zatižte (nejlépe se hodí menší mísa, která zapadne do hlavní nádoby), aby se květy slisovaly. Dejte je do lednice a nechte odležet 2 nebo 3 dny. Pak vymačkejte tekutinu a vmíchejte další 1 lžíci soli. Opět květy zatižte, po 2 dnech je zbavte tekutiny, vmíchejte další sůl a proces zopakujte. Napotřetí už by se žádná tekutina uvolnit neměla. Květy přesypte na plech a dosušte v troubě (maximálně na 50 °C). Uchovávejte v tmavé lahvi a v chladu. Rýži osolte, uvařte a vmíchejte do ní sakurové květy. V pánvi rozpalte máslo, zprudka na něm stojí ale za to. Nasbírejte 100 g poupat těsvinného bílého octa a lehce promíchejte. Pak zatižte (nejlépe se hodí menší mísa, která zapadne do hlavní nádoby), aby se květy slisovaly. Dejte je do lednice a nechte odležet 2 nebo 3 dny. Pak vymačkejte tekutinu a vmíchejte další 1 lžíci soli. Opět květy zatižte, po 2 dnech je zbavte tekutiny, vmíchejte další sůl a proces zopakujte. Napotřetí už by se žádná tekutina uvolnit neměla. Květy přesypte na plech a dosušte v troubě (maximálně na 50 °C). Uchovávejte v tmavé lahvi a v chladu.

Poznámka k receptu

Vydejte se na rumiště, na haldy vytěžené hlíny a jiná nevzhledná místa. Najdete tam poklad v podobě divoké brokolice. Má jedinečnou chuť, kterou využijete do salátů i jako přílohu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...