Indická citronová rýže
Seznam surovin
- olej kokosový 2 lžíce
- semínka 1/2 lžičky (hořčičná)
- kurkuma 1/2 lžičky
- limetková kůra 1 kus (nebo 2 listy kaffirové limety )
- skořice 1 kus (svitek)
- paprika chilli 1/2 lžičky (drcené malá)
- zázvor 1/2 lžičky (čerstvý nastrouhaný)
- cibule šalotka 2 kusy
- rýže 2,5 šálku (vařená)
- rozinky 1 hrst (zlaté)
- ořechy kešu 1 hrst (nebo burské)
- citron 1 kus (z poloviny vymačkejte šťávu, druhou nakrájejte na plátky)
- sůl
Postup přípravy
1. Na rozehřátém oleji smažte asi 1 až 2 minuty všechno koření, zázvor a šalotku.
2. Vmíchejte rýži, rozinky, oříšky, citronovou šťávu a plátky citronu. Promíchejte, osolte a na mírném ohni smažte ještě asi 4 minuty, až se vše pěkně propojí (a provoní)
Poznámka k receptu
Převážně vegetariánské obyvatelstvo Indie má ve svých kuchařských zápisnících nepřeberné množství úžasných bezmasých receptů. Voní kořením, ale třeba i citrony.
Načítám komentáře...