Karamelizované cibulky
Seznam surovin
- cukr krystal 2 lžíce
- máslo 100 gramů
- cibule 600 gramů (malé)
- citron 1/2 kusu
- pepř barevný
- sůl
- petržel hladkolistá
Postup přípravy
1. Do hlubší pánve vsypte cukr. Na mírném ohni ho nechte rozpustit, a jakmile začne vonět a žloutnout, přidejte máslo. Počkejte, až se rozpustí, ale stále míchejte.
2. Do pánve přisypte celé oloupané cibulky a na mírném ohni je za stálého míchání anebo přehazování (jen ti zručnější) 5 minut restujte, dokud nezhnědnou.
3. Cibulky zakápněte citronovou šťávou, osolte, opepřete, podlijte trochou vývaru a duste pod pokličkou doměkka. Když se vývar vydusí, servírujte na talíře a posypte petrželkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s konfitovaným (ve větším množství sádla pomalu a dlouho pečeným) kachním stehnem nebo s bažantem na jalovci, případně s dušeným králíkem na bílém víně.
Načítám komentáře...