Karamelizované cibulky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do hlubší pánve vsypte cukr. Na mírném ohni ho nechte rozpustit, a jakmile začne vonět a žloutnout, přidejte máslo. Počkejte, až se rozpustí, ale stále míchejte.

2. Do pánve přisypte celé oloupané cibulky a na mírném ohni je za stálého míchání anebo přehazování (jen ti zručnější) 5 minut restujte, dokud nezhnědnou.

3. Cibulky zakápněte citronovou šťávou, osolte, opepřete, podlijte trochou vývaru a duste pod pokličkou doměkka. Když se vývar vydusí, servírujte na talíře a posypte petrželkou.

Poznámka k receptu

Podávejte s konfitovaným (ve větším množství sádla pomalu a dlouho pečeným) kachním stehnem nebo s bažantem na jalovci, případně s dušeným králíkem na bílém víně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...