Karotkové bramboráčky
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (nahrubo nastrouhané)
- šťáva citronová 1 lžíce (čerstvá)
- mrkev 250 gramů (nahrubo nastrouhaná)
- vejce 2 kusy (velká)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej (na smažení)
- jogurt bílý (k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc vykapat na cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat přibližně 5 minut.
2. V míse je pak promíchejte s nastrouhanou mrkví, s vejci a moukou. Směs promíchejte, osolte a opepřete.
3. Na rozehřátém oleji smažte bramboráčky dozlatova, pak je přesuňte na plech a ještě asi 5 minut zapečte v troubě předehřáté na 200°C. Na papírových kuchyňských utěrkách z nich nechte odsát tuk a podávejte je s jogurtem, ochuceným solí a čerstvě namletým pepřem
Poznámka k receptu
Skvělé bramboráčky můžete ještě výrazně odlehčit pečením v troubě. Do zdravější kategorie je v každém případě posouvá použití karotky i doplnění jogurtem.
18 bramboráčků
Načítám komentáře...