Karotkové bramboráčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc vykapat na cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat přibližně 5 minut.

2. V míse je pak promíchejte s nastrouhanou mrkví, s vejci a moukou. Směs promíchejte, osolte a opepřete.

3. Na rozehřátém oleji smažte bramboráčky dozlatova, pak je přesuňte na plech a ještě asi 5 minut zapečte v troubě předehřáté na 200°C. Na papírových kuchyňských utěrkách z nich nechte odsát tuk a podávejte je s jogurtem, ochuceným solí a čerstvě namletým pepřem

Poznámka k receptu

Skvělé bramboráčky můžete ještě výrazně odlehčit pečením v troubě. Do zdravější kategorie je v každém případě posouvá použití karotky i doplnění jogurtem.

18 bramboráčků

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...