Kedlubnová kaše s ředkvičkami
Seznam surovin
- kedlubna 600 gramů
- brambory 2 kusy
- máslo 50 gramů
- ředkvičky 1/2 svazku
- cibulka jarní 2 kusy (pouze zelené části)
- smetana na vaření 100 mililitrů
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Kedlubny a brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V kastrole nechte zpěnit máslo, přimíchejte do něj nastrouhanou směs, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podlijte mírně vodou a duste napřed bez pokličky a pak přikryté asi 10 minut.
2. Očištěné, neoloupané ředkvičky nakrájejte na plátky a ty pak na nudličky. Cibulovou nať nakrájejte na jemná kolečka. Pokud má kedlubna mladé svěží lístečky, spařte je, prolijte studenou vodou a použijte na ozdobení.
3. Do hotové kedlubnové směsi přilijte teplou smetanu, prohřejte a nahrubo rozmixujte. Ozdobte nudličkami ředkviček, cibulovou natí a spařenými lístečky kedluben.
Poznámka k receptu
Podávejte s krůtím řízkem v sýrovém těstíčku nebo s lososem, popřípadě s filetem z tresky, opečeným na směsi másla a olivového oleje.
Načítám komentáře...