Bramborové knedlíky
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
- vejce 3 kusy
- sůl 1 lžička
- máslo 3 lžíce
Postup přípravy
1. Brambory omyjte a uvařte v osolené vodě, měly by být měkké, ale když do nich píchnete vidličkou, budou klást „mírný odpor“. Ještě teplé oloupejte a nastrouhejte najemno.
2. Nastrouhané brambory promíchejte s hrubou moukou, mírně našlehanými vejci a 1 lžičkou soli a vypracujte hladké těsto. Z těsta pak vytvarujte šišky a ihned je vložte do vroucí vody. Vařte asi 20 minut.
3. Uvařené knedlíky okamžitě po vyjmutí potřete rozpuštěným máslem, aby neokoraly. Ostrým nožem nebo nití je nakrájejte na plátky a podávejte.
Poznámka k receptu
Tohle je klasický recept na bramborové knedlíky, jak je máme rádi - jemné, ale hutné, s výraznou chutí brambor.
Načítám komentáře...