Bramborové knedlíky od babičky
Postup přípravy
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na vál, na vrchu utvoříme důlek a vyklepneme do něj vejce. Zasypeme ho moukou smíchanou s krupicí a lžičkou soli a nejprve nožem a pak rukama rychle vypracujeme hladké těsto.
Z těsta utvoříme na pomoučeném válu válečky dlouhé 15 – 20 cm o průměru asi 6 cm a ihned je vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou. Opatrně je promícháme a vaříme 15 - 18 minut.
Hotové knedlíky vyjmeme plochou děrovanou naběračkou nebo dvěma talířky (jedním knedlík podebereme, druhým přidržíme), necháme je částečně zchladnout a pak je nakrájíme pevnou nití na plátky.
Poznámka k receptu
Z těsta můžete připravit i kulaté knedlíky (třeba i s náplní, třeba z uzeného masa). Těm stačí na uvaření kratší doba, asi 8 minut, podle velikosti.
Načítám komentáře...