Bramborovo-kukuřičný knedlík
Seznam surovin
- bramborové těsto 120 gramů (směs na bramborové knedlíky v prášku)
- kukuřice 150 gramů (mražená nebo sterilovaná)
- kukuřičná krupice 100 gramů
- máslo 50 gramů (rozpuštěné)
- vejce 1 kus
- sůl
Na masovou směs:
- vepřové maso 400 gramů (kýta)
- paprika červená 1/2 kusu
- paprika zelená 1/2 kusu
- paprika žlutá 1/2 kusu
- cibule 1 kus (menší)
- rajčatový protlak 80 gramů
- paprička chilli červená 1 kus (menší)
- paprička chilli zelená 1 kus (menší)
- olej 50 gramů
- vývar 1 decilitr
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, nakrájený)
- česnek 2 stroužky
- sůl
Postup přípravy
Z krupice a 3 dl vody uvaříme řídkou kaši, osolíme ji a necháme vychladnout. Vmícháme vejce, směs na knedlíky, máslo a odkapanou kukuřici.
Z těsta utvoříme 2 až 3 válečky, zabalíme je do potravinové fólie, vložíme do vroucí vody a vaříme asi 17 - 20 minut. Knedlíky vyjmeme, necháme trochu zchladnout, pak je i s fólií nakrájíme na plátky, fólii odstraníme, knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme je masovou směsí.
Masová směs: Na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme na části oleje. Přidáme protlak a za stálého míchání ho necháme lehce ztmavnout. Přilijeme vývar, rozmícháme, povaříme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Maso nakrájíme na nudličky a společně s nudličkami papriky je zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájené chilli papričky a nasekaný česnek, zalijeme připravenou omáčkou, podle chuti přisolíme, zvolna povaříme a vmícháme koriandr.
Načítám komentáře...