Bylinkové bramborové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Připravíme si všechny ostatní suroviny a dáme vařit osolenou vodu, protože těsto musíme zpracovat rychle. Nastrouhané brambory osolíme, přisypeme k nim prosátou hrubou mouku a krupici, přilijeme ocet a do mísy rozklepneme i vejce.

Všechny suroviny v míse promícháme rychle vařečkou, až se spojí a vznikne hladké pevné těsto, do kterého zapracujeme nasekané bylinky a předem rozmražený špenát, z kterého jsme vymačkali vodu.

Těsto ihned rozdělíme na čtyři části a vytvarujeme z nich na pomoučeném válu podlouhlé knedlíky (šišky) o průměru asi 6 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody, opatrně je promícháme, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 15 až 20 minut. Uvařené knedlíky opatrně vyjmeme pomocí dvou talířků nebo prkének, necháme odkapat vodu a ihned je nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Jsou vynikající přílohou k pečenému masu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...