Bylinkové bramborové knedlíky
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (vařené, studené)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- krupice 100 gramů
- vejce 1 kus
- ocet vinný 1 lžíce
- sůl
- mouka (na vál )
- špenát 50 gramů (protlak)
- bylinky 1 hrst (čerstvé )
Postup přípravy
Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Připravíme si všechny ostatní suroviny a dáme vařit osolenou vodu, protože těsto musíme zpracovat rychle. Nastrouhané brambory osolíme, přisypeme k nim prosátou hrubou mouku a krupici, přilijeme ocet a do mísy rozklepneme i vejce.
Všechny suroviny v míse promícháme rychle vařečkou, až se spojí a vznikne hladké pevné těsto, do kterého zapracujeme nasekané bylinky a předem rozmražený špenát, z kterého jsme vymačkali vodu.
Těsto ihned rozdělíme na čtyři části a vytvarujeme z nich na pomoučeném válu podlouhlé knedlíky (šišky) o průměru asi 6 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody, opatrně je promícháme, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 15 až 20 minut. Uvařené knedlíky opatrně vyjmeme pomocí dvou talířků nebo prkének, necháme odkapat vodu a ihned je nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Jsou vynikající přílohou k pečenému masu.
Načítám komentáře...