Chlupaté knedlíky
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme, najemno nastrouháme do mísy a necháme 15 minut odstát. Potom je dáme odkapat do cedníku, přičemž je lehce vymačkáme. Vrátíme je do mísy, přidáme jemně nastrouhané vařené brambory, sůl a rozšlehané vejce a vše promícháme.
Postupně po trochách přisypáváme prosátou mouku a mícháme, až vznikne husté těsto. Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme z bramborové hmoty noky, které zavaříme do vroucí osolené vody. Vařečkou je opatrně nadzdvihneme ode dna a vaříme asi 8 - 10 minut.
Uvařené knedlíky vyjmeme dírkovanou naběračkou a vložíme do sádlem vymazané mísy.
Poznámka k receptu
Na chlupatých knedlících si nejvíce pochutnáte v kombinaci s drůbeží nebo vepřovou pečínkou. Samozřejmě nesmí chybět zelí v různých úpravách.
Načítám komentáře...