Chlupaté knedlíky I
Seznam surovin
- brambory 750 gramů
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
- vejce 1 kus
- sůl
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle do mísy. Necháme je odstát a pak přebytečnou vodu slijeme. Brambory osolíme, přidáme k nim vejce a prosátou hrubou mouku a vypracujeme těsto.
Pomocí velké lžíce namočené ve vodě tvoříme z těsta podlouhlé menší knedlíky, které zaváříme do většího množství vroucí osolené vody. Opatrně je promícháme vařečkou a vaříme asi 7 – 10 minut (podle velikosti).
Uvařené knedlíky opatrně vyjmeme z vody děrovanou naběračkou, necháme je krátce odkapat, rozdělíme na talíře a podáváme.
Poznámka k receptu
Nechte vodu slitou z brambor odstát a škrob, který se usadil na dně, přidejte zpět k bramborám.
Aby knedlíky neztmavly, je dobré je po uvaření s dušeným nebo vařeným zelím ihned promíchat.
Přidejte do těsta hrst nakrájených žampionů a lžíci nasekaných bylinek. Knedlíky pak podávejte přelité máslem nebo tatarskou omáčkou a doplněné dušenou zeleninou.
Načítám komentáře...