Pikantní paprikové knedlíky
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (vařené, studené )
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- krupice 100 gramů
- sůl
- mouka ( na vál)
- ocet
- vejce
Na náplň:
- paprika 1 kus (větší )
- slanina 1 lžíce (uzená, nakrájená)
- paprika pálivá 1 lžíce (mletá )
Postup přípravy
Čerstvou papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji nadrobno. V kastrolu rozehřejeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou papriku, promícháme a dusíme pod pokličkou, až je paprika zcela měkká a kašovitá. Směs zasypeme mletou paprikou, ihned ji odstavíme z ohně, osolíme promícháme.
Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Připravíme si všechny ostatní suroviny a dáme vařit osolenou vodu, protože těsto musíme zpracovat rychle. Nastrouhané brambory osolíme, přisypeme k nim prosátou hrubou mouku a krupici, přilijeme ocet a do mísy rozklepneme i vejce. Všechny suroviny v míse promícháme rychle vařečkou, až se spojí a vznikne hladké pevné těsto.
Oddělíme z něj jednu třetinu a vmícháme do ní připravenou prochladlou paprikovou hmotu. Obarvené i zbylé světlé těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Každý lehce rozválíme na pomoučeném válu na placku, položíme na sebe vždy jednu světlou a jednu obarvenou, stočíme je a vytvarujeme podlouhlé knedlíky o průměru asi 6 cm. Pracujeme rychle, aby těsto nezřídlo.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, opatrně je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 15 až 20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Skvěle chutnají k pikantně upravenému masu, zvěřinovým specialitám nebo ohřáté maďarské klobáse.
Načítám komentáře...