Slaninové bramborové knedlíky
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do rozehřáté pánve a vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou žemli, za stálého míchání ji osmažíme lehce dozlatova a odstavíme z ohně.
Uvařené brambory oloupeme a umeleme na masovém strojku do mísy. Přisypeme krupici a hrubou mouku, osolíme, do mísy rozklepneme vejce a rychle promícháme. Na závěr vmícháme opečené kostičky žemle se slaninou, z těsta utvoříme asi čtyři menší šišky, vložíme je do vroucí osolené vody, vařečkou je opatrně promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 15 minut (můžeme připravit i malé kulaté knedlíky, které vaříme asi 7 minut).
Uvařené knedlíky vyjmeme, necháme odkapat, ihned je nakrájíme na kolečka a podáváme jako luxusní přílohové knedlíky (například k uzenému masu) nebo jako hlavní jídlo posypané cibulkou osmaženou dozlatova na sádle a doplněné dušeným zelím.
Načítám komentáře...