Slaninové bramborové knedlíky I
Postup přípravy
Uvařené brambory necháme vychladnout, pak je oloupeme a umeleme na masovém strojku (nebo je prolisujeme). Přidáme k nim krupici, hrubou mouku a vejce, osolíme a vypracujeme tužší těsto.
Slaninu nakrájíme na kostičky a lehce ji rozškvaříme na pánvi. Malou část slaniny si necháme stranou na posypání knedlíků, ke zbytku přidáme na kostičky nakrájenou housku a za stálého míchání ji osmažíme. Slaninu s houskou odstavíme z ohně, necháme prochladnout, přidáme do těsta a pečlivě promícháme.
Z připraveného těsta utvoříme asi tři nebo čtyři podlouhlé šišky (můžeme udělat i malé kulaté knedlíky) a vložíme je do většího hrnce s vroucí osolenou vodou. Vařečkou je opatrně odlepíme ode dna a vaříme podle velikosti asi 20 minut (malé kulaté knedlíky 10 minut).
Hotové knedlíky opatrně vyjmeme z vody, nakrájíme je na plátky (kulaté knedlíky roztrhneme vidličkou, aby z nich unikla pára) a podáváme je posypané zbylou rozškvařenou slaninou, doplněné například dušeným zelím nebo špenátem.
Načítám komentáře...