Soudky se špenátem, lilkem a slaninou
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené, vychladlé)
- špenát 250 gramů (čerstvé listy)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- lilek 1/2 kusu
- slanina anglická 100 gramů
- vejce 1 kus
- olej 2 lžíce
- krupice 1 lžíce (jemná)
- paprika chilli (mletá)
- cibulka jarní 1 hrst (na ozdobu)
- sůl
Postup přípravy
Brambory nastrouháme najemno, posypeme moukou, krupicí, přidáme lžičku soli, vejce a zpracujeme na hladké těsto.
Špenát důkladně vypereme a necháme odkapat. Lilek i slaninu nakrájíme na malé kostičky. Slaninu osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme lilek, osolíme a restujeme, dokud lilek nezměkne. Nakonec přidáme nakrájený špenát, ochutíme chilli a restujeme, dokud se všechna voda neodpaří.
Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 5 cm a nakrájíme ho na dílky dlouhé okolo 3 cm. Každý rozmáčkneme na placičku, do středu dáme lžičkou špenátovou nádivku a vytvarujeme kulatý knedlíček. Připravené knedlíčky vaříme v osolené vodě 10 - 12 minut (podle velikosti). Hotové knedlíčky vyjmeme z vody, necháme na sítu odkapat, rozdělíme na talíře a posypeme nakrájenou cibulkou.
Načítám komentáře...