Taťkovy hnedle knedle se salámem a zelím
Seznam surovin
- knedlík bramborový 1 kus (koupený hotový)
- slanina anglická 300 gramů (nebo uzená slanina)
- sádlo 1 lžíce
- cibule 1 kus (větší)
- cibule 2 lžíce (nať na posypání)
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Lžíci sádla necháme rozpálit, opečeme na něm cibulku a zatím ji uchováme stranou. Knedlík nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.
Anglickou nebo uzenou slaninu nakrájíme na menší kostičky. Ve velké pánvi se silným dnem ji vyškvaříme na tuk a vyrestujeme dokřupava.
Slaninu vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme po obou stranách knedlíkové plátky. Rozdělíme je na talíře a posypeme slaninou, opečenou cibulí a nakrájenou cibulovou natí.
Načítám komentáře...