Základní bramborové těsto
Seznam surovin
- brambory 750 gramů (oloupaných, den předem ve slupce uvařených brambor )
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
- mouka pšeničná hrubá 150 gramů
- dětská krupice 100 gramů
- moučka bramborová (škrob) 2 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle nebo je prolisujte.
2. V míse nebo na pracovní ploše v nich udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, přidejte žloutek i sůl a vsypte mouku, dětskou krupičku i solamyl.
3. Všechny suroviny pak co nejrychleji zpracujte na hladkou kompaktní hmotu.
Poznámka k receptu
Zatímco v Itálii se těsto na bramborové gnocchi zpracovává z horkých brambor, v Česku se pracuje s vychladlými. Vyzkoušet ale můžete oba způsoby.
Načítám komentáře...