Ze studených brambor
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (uvařené ve slupce)
- mouka pšeničná hrubá 250 gramů
- vejce 1 kus
- krupice 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Smícháme je s prosátou moukou, krupicí, solí a vejcem a připravíme vláčné, ale tuhé těsto.
Z těsta vytvarujeme podlouhlé knedlíkové šišky a ihned je zavaříme do vroucí osolené vody.
Knedlíky měchačkou odlepíme ode dna a vaříme 20 minut. Podáváme je s pečeným masem a zelím nebo špenátem.
Poznámka k receptu
Tyto knedlíky jsou výborné samotné jen s opečenou cibulkou nebo zelím a rozškvařenou slaninou, ale také jako příloha k masovým pečením.
Načítám komentáře...