Chlupaté knedlíky II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu brambor uvařte ve slupce v osolené vodě. Ještě teplé je oloupejte a nastrouhejte najemno. V jiné míse nastrouhejte syrové brambory a pečlivě z nich vymačkejte vodu. Syrové brambory promíchejte s vařenými, přidejte i mouku, vejce a sůl a vypracujte husté těsto. Vytvarujte z něj koule a vařte je v osolené vodě asi 6 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Nakonec je obalte v rozpuštěném sádle, aby neoschly

Poznámka k receptu

Syrové brambory v těstě při vaření uvolňují škrob, který se sráží na povrchu knedlíku. připomíná jemnou srst, odtud také dostaly název. Tyhle knedlíky mají měkkou strukturu, která skvěle vstřebá všechnu vypečenou šťávu, syrové brambory jim navíc dodají výraznou chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...