Chlupaté knedlíky II
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (varný typ C)
- mouka pšeničná hrubá 600 gramů
- vejce 6 kusů
- sůl
- sádlo (rozpuštěné na obalení)
Postup přípravy
Polovinu brambor uvařte ve slupce v osolené vodě. Ještě teplé je oloupejte a nastrouhejte najemno. V jiné míse nastrouhejte syrové brambory a pečlivě z nich vymačkejte vodu. Syrové brambory promíchejte s vařenými, přidejte i mouku, vejce a sůl a vypracujte husté těsto. Vytvarujte z něj koule a vařte je v osolené vodě asi 6 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Nakonec je obalte v rozpuštěném sádle, aby neoschly
Poznámka k receptu
Syrové brambory v těstě při vaření uvolňují škrob, který se sráží na povrchu knedlíku. připomíná jemnou srst, odtud také dostaly název. Tyhle knedlíky mají měkkou strukturu, která skvěle vstřebá všechnu vypečenou šťávu, syrové brambory jim navíc dodají výraznou chuť.
Načítám komentáře...