Houskové knedlíky "klasik"
Seznam surovin
- kynuté těsto (houskové, na knedlíky)
- mouka (na vál)
- sůl
Postup přípravy
Připravené odpočinuté těsto přeložíme na pomoučený vál, rozdělíme ho na dva díly a z každého vytvarujeme podlouhlý knedlík ve tvaru šišky. Vložíme je do dostatečně velkého hrnce s vroucí osolenou vodou (knedlíky při vaření ještě nabudou) a vaříme 10 minut. Pak oba knedlíky opatrně otočíme vařečkou a vaříme ještě 10 - 15 minut.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody pomocí speciálního podběráku nebo dvou prkének či talířků (aby se nerozlomily) a ihned je propícháme dlouhou dvouzubou vidličkou, aby z nich unikla pára.
Takto připravené knedlíky nakrájíme pomocí nitě nebo speciálním kráječem na plátky a podáváme je jako přílohu, nejlépe k masu s omáčkou (například svíčkové, guláši, zvěřině apod.).
Recept na houskové kynuté těsto najdete zde.
Načítám komentáře...