Jihotyrolské knedlíky
Seznam surovin
- lilek 1 kus
- olej olivový
- pečivo 500 gramů (starší žemle)
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- mléko 100 mililitrů
- sýr Ricotta 100 gramů
- máslo 200 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- muškátový oříšek
- tymián
- sýr (strouhaný na posypání)
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na kostky a na troše oleje je opečeme na pánvi. V míse je smícháme se žemlemi nakrájenými na kostičky, vejci, moukou, mlékem, ricottou, 100 g rozpuštěného másla, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Vše dobře prohněteme a necháme asi 15 minut odpočinout. Poté ze směsi vytvoříme kulaté knedlíky o velikosti tenisového míčku. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Podáváme polité zbylým rozpuštěným máslem s tymiánem a posypané strouhaným sýrem
Načítám komentáře...