Rychlé knedlíky z mikrovlnky
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- houska 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů (1,5 hrnku)
- mléko 4 decilitry (1,5 hrnku)
- kypřící prášek do pečiva (na špičku kulatého nože)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- máslo (na vymazání hrnečků)
- strouhanka (na vysypání hrnečků)
Postup přípravy
Budeme potřebovat čtyři hrnečky o obsahu 2,5 dl, kterými můžeme i předem odvážit mouku a mléko. Vymažeme je máslem a vysypeme strouhankou.
Housky nakrájíme na malé kostičky a nasypeme je do mísy. Osolíme je, opepříme a zalijeme mlékem. Přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Připravené těsto naplníme do vymazaných a vysypaných hrnečků (neplníme je až po okraj, ale jen asi do dvou třetin, protože těsto při vaření vyběhne nahoru). Hrnečky s těstem vložíme do mikrovlnné trouby a vaříme 7 – 8 minut při výkonu 600 – 800 W.
Když knedlíky vyběhnou nad okraj hrnečků, jsou hotové. Vyklopíme je a nakrájíme na plátky.
Poznámka k receptu
Nepoužívejte na takto připravené knedlíky speciální kráječ, ale raději ostrý nůž nebo nit, protože jsou tužší, než klasicky připravené, uvařené v hrnci s vodou.
Chcete-li mít jistotu, že jsou knedlíky opravdu uvařené i uvnitř, zapíchněte do středu jednoho špejli. Po vytažení musí zůstat suchá a čistá.
Načítám komentáře...