Vídeňské knedlíky
Seznam surovin
- houska 200 gramů (z předešlého dne)
- máslo 120 gramů
- vejce 2 kusy
- žloutek 2 kusy
- mléko 4 lžíce
- strouhanka 3 lžíce
- mouka pšeničná hrubá 3 lžíce
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- sůl
Postup přípravy
Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy, pokapeme je mlékem a necháme nasáknout. V jiné míse utřeme změklé máslo do pěny, přidáme celá vejce a žloutky a dobře promícháme. Přidáme navlhčené kostičky housek, nasekanou petrželku, mouku a strouhanku, těsto mírně osolíme a propracujeme navlhčenýma rukama.
Utvoříme z něj dvě podlouhlé šišky, vložíme je do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně promícháme a vaříme asi 17 – 20 minut, dokud nevyplavou na hladinu (pokud z těsta vytvarujeme koule, vaříme je asi 10 minut).
Hotové knedlíky vyjmeme z vody, nakrájíme je na plátky a podáváme jako přílohu k tradičním rakouským specialitám jako je např. hovězí roštěná na cibulce, svíčková nebo zvěřina.
Načítám komentáře...