Hráškové knedlíky s čočkou
Seznam surovin
- hrášek zelený 250 gramů
- čočka červená 150 gramů
- vejce 2 kusy
- houska 60 gramů (střídka, může být i z jiného bílého pečiva)
- máslo pomazánkové 2 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- oregano 1 lžička (lístky)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- pepř 1 špetka (drcený)
- sůl
- olej (na vymazání hrnečků)
Postup přípravy
Rozmrzlý hrášek rozmixujeme na kaši a vložíme do mísy. Čočku krátce povaříme, aby zůstala pevná, scedíme ji, necháme odkapat a přisypeme k hrášku. Přidáme vejce, jemně nakrájený česnek, oregano, máslo a prášek do pečiva, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Směs zahustíme moukou a střídkou rozsekanou v robotu na jemnou vláčnou drť, naplníme do vhodných hrnečků vymazaných olejem a vyložených potravinářskou fólií a vršky zakryjeme fólií.
Do vhodného hrnce nalijeme vodu do výšky asi 5 cm a přivedeme ji k varu. Vložíme naplněné hrnečky, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírnější teplotě asi 20 minut.
Uvařené knedlíky vyklopíme a podáváme jako přílohu k mletému nebo uzenému masu.
Načítám komentáře...