Hrnkové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. krok: Pečivo nakrájejte na asi centimetrové kostičky. Přidejte k němu pokrájenou petrželku. Osolte a okořeňte. Smetanu zahřejte a promíchejte se žloutky a s máslem. Teplou směsí přelijte
pečivo a promíchejte, aby se do něj tekutina částečně vsákla. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zapracujte ho k pečivu.

2. krok: Formičky vymažte máslem a asi 1cm od okraje naplňte těstem. Vložte je do širšího kastrolu, zalijte do poloviny výšky vroucí vodou, zakryté přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a v páře vařte
15 až 20 minut. Vyjměte, okraj formiček objeďte nožem a knedlíky vyklopte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...