Hrnkové knedlíky
Seznam surovin
- rohlík 4 kusy (z předchozího dne)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- máslo 1 lžička (+na vymazání formiček)
- vejce 4 kusy
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
- muškátový oříšek (dle chuti)
Postup přípravy
1. krok: Pečivo nakrájejte na asi centimetrové kostičky. Přidejte k němu pokrájenou petrželku. Osolte a okořeňte. Smetanu zahřejte a promíchejte se žloutky a s máslem. Teplou směsí přelijte
pečivo a promíchejte, aby se do něj tekutina částečně vsákla. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zapracujte ho k pečivu.
2. krok: Formičky vymažte máslem a asi 1cm od okraje naplňte těstem. Vložte je do širšího kastrolu, zalijte do poloviny výšky vroucí vodou, zakryté přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a v páře vařte
15 až 20 minut. Vyjměte, okraj formiček objeďte nožem a knedlíky vyklopte.
Načítám komentáře...