Jihočeské houbové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V kastrolu lehce orestujte na 1 lžíci másla osolené houby. V míse promíchejte osolenou mouku, vejce a mléko (nebo sodovku) na řidší lepivé těstíčko. Vmíchejte do něj houby, pečivo a nakonec rozetřený česnek a nechte ho asi 10 minut odpočívat. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujte jednu velkou nebo dvě menší šišky. Tvarovat můžete i kuličky.

2. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody, vařečkou ho nadzdvihněte, aby se nepřichytil ke dnu, zmírněte trochu plamen a ve zčásti zakrytém hrnci ho vařte asi 30 minut (menší knedlíky pak kratší dobu). Uvařený knedlík ihned nakrájejte na plátky. Podávejte je přelité rozpuštěným máslem a s okurkovým salátem s nálevem ze soli, cukru a octa.

Poznámka k receptu

Podává se jako příloha nebo samostatně, skvělý je také na druhý den, opečený s vejci.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...