Kunešův dvojctihodný knedlík
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 320 gramů
- bramborové těsto 1 balení (instantní )
- mléko 4 decilitry
- vejce 1 kus
- droždí 10 gramů
- cukr moučkový 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- mouka pšeničná hrubá 30 gramů (na vál)
- houska 1 kus (nakrájená na kostičky)
Postup přípravy
Mouku prosejeme do mísy. Ve čtyřech lžících vlažného mléka rozmícháme droždí s troškou mouky a cukrem a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku osolíme a promícháme s houskou. Do důlku přilijeme kvásek a vejce, přisypeme bramborové těsto a zbylým vlažným mlékem zaděláme hladké tužší těsto.
Těsto necháme kynout asi 1 hodinu. Potom ho promícháme a na pomoučeném válu rozdělíme na čtyři části, z nichž vytvarujeme šišky a vždy po dvou je zavaříme do vroucí osolené vody. Vařečkou je zlehka nadzdvihneme ode dna.
Knedlíky vaříme asi 20 minut. Ihned po vyjmutí z vody je na několika místech propícháme kuchařskou vidličkou nebo špejlí, aby vyběhla pára a knedlíky se nesrazily. Nakonec je potřeme máslem a nakrájíme.
Načítám komentáře...