Houskové kynuté těsto na knedlíky
Postup přípravy
Do vhodné mísy prosejeme hrubou mouku, uděláme v ní důlek a rozdrobíme do něj čerstvé droždí (můžeme ho nahradit 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva). Vejce rozšleháme, smícháme s vlažným mlékem, tuto směs přilijeme do mísy s moukou a droždím a přidáme špetku soli.
Starší lehce zatvrdlou žemli nakrájíme ostrým nožem na malé kostičky, přidáme ji také do mísy a těsto zpracováváme vařečkou tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme 40 minut odpočinout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou vytvarujeme rukama na pomoučeném válu do tvaru šišky, kterou uvaříme v osolené vodě.
Načítám komentáře...